سفارش تبلیغ
صبا ویژن

بادبادک

 

چگونه با انتخاب بهترین زاویه دید به بهبود روابط کمک کنیم؟

زاویه دید در روابط اجتماعی نقش مهمی دارد. مهم نیست که به امور مختلف، چگونه نگاه می‌کنید، آن‌ها همان‌طور که هستند خواهند ماند! اما احساساتی که درون شما جریان دارد‍، کاملا تحت تاثیر زاویه نگاه شماست.

به عقیده دکتر آنت، وقتی زندگی افراد موفق و قدرتمند را می‌بینیم، متوجه می‌شویم که یک اصل در همه آن‌ها مشترک است و آن، قدرت بسیار بالا در تغییر پرسپکتیو و زاویه نگاه به مسائل مختلف است. با یادگیری این تکنیک، قادر خواهید بود بدون توجه اینکه چه اتفاقی رخ می‌دهد، همواره سازنده، دارای احساسات بی‌نظیر و خارق العاده باشید!

هنر تغییر پرسپکتیو یا زاویه دید

همه آنچه که در زندگی وجود دارد، نسبی است! یعنی همه چیزها و رویدادها در جهان، شامل مجموعه‌ای از ویژگی‌های مثبت و منفی هستند. هیچ چیزی به صورت مطلق خوب یا بد، وجود ندارد. بیایید این مساله را بصورت دقیق تر و با یک مثال بررسی کنیم.

انتخاب بهترین زاویه دید

هزاران زاویه دید در جهان وجود دارد و اگر شما یاد بگیرید بهترین نوع زاویه دید در موقع مناسب و زمان مناسب را انتخاب کنید، آن وقت به احساسات بی نهایتی دست خواهید یافت. در واقع اگر واقعا به این باور برسید که هر چیزی در این جهان، به هزاران زاویه دید می‌تواند تفسیر شده و دیده شود و این طرز نگاه‌ها، تاثیری در آن چیز نداشته و فقط احساسات درونی شما را مثبت یا منفی می ‎کنند، قطعا زین پس، همواره بهترین پرسپکتیو ها را انتخاب خواهید کرد !

توانایی دیدگاه گیری چیست؟

«یک سگ خیابانی، دست یک کودک را گاز گرفته است.»

افراد مختلف، این اتفاق را از زوایای متفاوتی می‌بینند و از آن، نتیجه‌های متفاوتی هم خواهند گرفت.

-پدر و مادری که فرزند خردسال دارند، در پاسخ به این رویداد، رفتار و هیجانات متفاوتی را تجربه خواهند کرد.

-روزنامه‌نگار، از زاویه‌ متفاوتی به این موضوع می‌نگرد.

-حامیان حیوانات، سوال‌های متفاوتی می‌پرسند.

-مدیران شهرداری، آن را مسئله‌‌ای متفاوت برداشت می‌کنند و این رویداد را در چارچوب سیاست‌‌گذاری‌های خود، می‌سنجند و ارزیابی می‌کنند.

درباره‌ همین رویداد ظاهرا ساده، می‌توانید بیش از ده گروه مختلف را بیابید که نظرات متفاوتی دارند. این همان چیزی است که در ادبیات مذاکره، از آن به عنوان توانایی دیدگاه گیری یا Perspective-taking Ability (مخفف: PTA) نام برده می‌شود.

برای کسب اطلاعات بیشتر پیشنهاد می‌کنیم از مقاله هوش هیجانی را بیشتر بشناسیم در وبلاگ دکتر آنت بازدید نمایید.

آیا دیدگاه گیری با همدلی همسو است؟

ممکن است از خود بپرسید که آیا توانایی دیدن از نگاه دیگران همان همدلی (Empathy) نیست؟ چرا برای آن یک نام جدید تعریف کرده‌ایم و دوباره به آن می‌پردازیم؟

با کمی اغماض، می‌توان این دو مفهوم را یکسان فرض کرد. چنان‌که در برخی کتاب‌های مذاکره هم، به جای PTA از همان Empathy استفاده می‌شود.

دیدگاه گیری در چه شرایطی به ‌کار می‌آید؟

مذاکره کننده‌ای که در دیدگاه گیری توانایی بسیار بالایی دارد قطعا می‌تواند در مذاکره و مدیریت تعارض، موفق‌تر باشد و در موقعیت‌های احتمالی حدس‌های بهتری بزند و مذاکره را به سمت اهداف خود پیش ببرد.

مفهوم همدلی از نگاه روانشناسی

به‌طورکلی واژه ” همدلی” به دو مفهوم اصلی اشاره می‌کند. نخستین مفهوم دربردارنده فرآیند شناخت و نگاه کردن از زاویه دید روانشناسانه فرد دیگری است، یعنی تصور کردن افکار و احساسات او و هر چیزی که چنین رفتاری را در او تحریک می‌کند.

چطور می‌توانیم همدلی را ارتقا بدهیم؟

دکتر مهدی آنت درباره راهکارهایی که باعث می‌شود افراد به شما نزدیک شده و زاویه دید مثبتی نسبت به ارتباط با شما داشته باشند را در ادامه آورده است:

1.خود را در موقعیت فرد مقابل تصور کنید.

2.از تجربه‌های شخصی استفاده کنید.

3. از آن‌ها قدردانی کنید.

4. زبان بدن باز داشته باشید.

5. سعی کنید به طرف مقابل تان حس خاص بدهید.

6. سعی کنید در روابط خود سوال بپرسید.

7. برای همدلی کردن خیلی مهم است که نشان دهید که در حال گوش دادن هستید.